Vad är vi?

Digital Reklambyrå? Kommunikationsbyrå? Webbyrå? Reklambyrå? PR-byrå? Vi har fortfarande inte hittat det optimala ordet för att definiera vad vi är. Den senaste formuleringen som vi gillar är ”En relevansbyrå i en digital värld”. Så, låt gå för det tillsvidare.

Vad gör vi?

Hos oss är emotion och kontext kung. Genom emotionella och kontextuella strategier och kreativ höjd, väcker vi känslor som får mottagaren att bry sig och agera. Vi skapar gemensamt med våra kunder fantastiska jobb som gör våra kunder till hjältar. För att lyckas har vi en arbetskultur där alla, oavsett roll, ges utrymme att bidra till att skapa dessa fantastiska jobb. Här finns ingen Creative Director eller CEO som säger åt dig hur du ska göra ditt arbete. Vi jobbar alla i team mot gemensamma mål där alla tar ansvar för resultatet. Delaktighet och samarbete – lägg de orden på minnet.

Varför ska människor bry sig?

Det är frågan vi ställer oss varje dag, frågan som ska avgöra huruvida ett jobb släpps löst från det här kontoret eller inte. Det spelar ingen roll om det gäller en app, en film, en post på Facebook eller ett TV-format – det som lämnar DBG ska beröra och få folk att bry sig. Alltid.

DBG blir en del av Emakina Group

10/01/2017

Idag är en historisk dag för byrån. En härlig dag. När du läser detta har DBG nämligen blivit en del av den belgiska byrågruppen Emakina, rankat som ett av Europas tre högst oberoende fullservice digitala nätverk med ca 800 anställda. Tillsammans med Emakina Sverige får vi nu ännu mer muskler och blir ännu mer digitala. Nu kommer vi kunna hjälpa våra kunder genom hela den digitala kundresan, och får direkt access till plattformsutveckling, back/frontend-kod, apputvecklare, UX-design, rörlig bild, 3D och mycket, mycket mer. Vi kommer även kunna agera nordiskt och på europeisk basis. Hör gärna av dig om du är nyfiken på mer om vårt nya erbjudande och våra nya vänner i nätverket. Sist men inte minst, du kanske undrar hur man uttalar Emakina? Jo, [emaki:na].

Välkomna Umeå Energi!

22/08/2016

Efter en offentlig upphandling blir det Doe Blomberg Gottberg som tar över uppdraget. Vi är både stolta och superglada förstås. Så här säger Agneta Filén, marknadschef på Umeå Energi i en kommentar på Resumé

– Jätteroligt att se en sådan höjd och kvalitet i upphandlingen där DBG i en tuff konkurrens utmärkte sig med både inspirerande och tydlig kommunikation. Vi är grymt nöjda med resultatet. Vårt fokus ligger på snabb produkt- och tjänsteutveckling och med DBG vill vi nu skapa innerlig och tydlig kommunikation som direkt ger affärer. 

Office Management väljer DBG

10/06/2016

Office Management har valt Doe Blomberg Gottberg, DBG, som ny kommunikationsbyrå. Uppdraget innebär ett helhetsansvar för kommunikation och webb, och målet är att stärka varumärket i hela Norden, där företaget är ledande inom sitt område it- och kontorslösningar. Läs mer 

Say hello to our new intern!

01/04/2016

The Interactive Art Director Mikkel Jespersen from Hyper Island. He specializes in digital creative concepts, visual design and UX and will contribute to the creative digital communication and specialist knowledge of Doe Blomberg Gottberg. Welcome Mikkel!

Priser värda att nämna

2014, Årets Byrå, Guld – Regi
2013, Årets Byrå, Guld – Regi
2012, Årets Byrå, Brons – Regi
2011, Årets Byrå, Brons – Regi
2010, Sveriges Bästa Byrå, Silver – Resumé
2007, Sveriges Bästa Byrå, Guld – Resumé

Urval av erfarenhet som leadbyrå

Aftonbladet nya media
Arcus
Akademibokhandeln
Blocket.se
Europcar
Farsta Centrum
Fjällfil
Folkuniversitetet
Hitta.se
Ikano
Kimm
Kronfågel
Metro
MG&Rover
Min Stora Dag
Norrmejerier
Office Management
Omnivalor
Oxfam
Paf.com
Realdy
Reumatikerförbundet
Red Bull
SBAB
Se&Hör
Skandiabanken
Stockholm Quality Outlet
Telge Energi
Umeå Energi
Västebottensost